Trouwringen - Tips & Weetjes

If you liked it, then you should have put a ring on it. - Beyonce One ring to rule them all... - Lord of the Rings With this ring... - Wedding Vows

De ring staat voor de eeuwigheid.

Net als ware liefde zit er geen begin of eind aan. Daarom is de ring ook wel een belangrijk aspect tijdens een bruiloft. Maar het is zeker geen verplicht nummertje meer. Sommige houden gewoon weg niet van ringen of kunnen het vanwege het werk niet dragen. Daarom zijn er voldoende alternatieve.

Het is niet meer alleen een gouden "simpele' band om de ringvinger. De trouwringen hebben een heel nieuw niveau gekregen. Detail, persoonlijk. Echt werkelijk alles is mogelijk. Laten we het proberen op te sommen.

Materiaal

ZIlver, goud, hout, titanium, platina, keramiek... alle (edel)metalen komen voorbij. Diamant of natuursteen. De dames ring bevat vaak net even een 'extraatje'. Hou je niet van bling? Een afbeelding op de ring kan het ook net even specialer maken. Een gravering met een hartslag, of een vingerafdruk. De ring hoeft niet eens rond te zijn. De meeste juweliers bieden een breed scala aan trouwringen. Passende hem en haar ringen, of allebei een andere.

Zit de juiste ring er niet tussen, no worry, laat je ring op maat maken. Zoals jullie het in je hoofd hebben. Goudsmeden doen dit met passie en liefde. Samen gaan jullie om de tafel om een ontwerp te bespreken en de wensen.

Ringen fuseren

Je verlovingsring gebruiken als basis. Een mooie aanschuifring erbij of laten verwerken in het ontwerp. Trouwringen van opa en oma laten omsmelten en verwerken in jullie trouwringen. Ofwel oud goud omsmelten tot een mooi nieuw ontwerp. Herinneringen die je bij je kan dragen. Heel mooi concept als er een dierbare niet meer bij is. Je kunt zelfs as in een ring laten verwerken. Dat zeg ik, de mogelijkheden zijn enorm.

de mogelijkheden zijn eindeloos!

Jullie zijn allebei je eigen type en dus is het niet raar om allebei een andere smaak te hebben. Laat het gaan om het gebaar! Je kunt best allebei een andere soort ring kiezen. Het uitzoeken van de ringen moet je dus niet last minute doen. Eerst moet je beslissen wat je wil en dan krijg je nog te maken met levertijd of maak tijd. En dan zijn de ringen er! Komen we op het volgende punt, hoe gaan we de ringen presenteren.

Ringen gemaakt door Monique 't Hoen - Foto door Liefdesmomenten

VANGEN!:

of

  • De 'Best men' heeft ze in zijn broekzak. Simpel en doeltreffend
  • Een schattige ringdrager. Een nichtje, neefje of jullie eigen kindje die de ringen komt brengen op een kussentje.
  • Huisdieren kunnen ook een deel uitmaken op de bruiloft. Je heb speciale kussentjes of tasjes voor om de nek en op die manier komen de ringen op plaats van bestemming. Geen huis dier maar wel gek op dieren. Huur een roofvogel die naar jullie toe komt vliegen met de ringen.
  • Kussentje tuttig? Houten of glazen kistjes zijn erg populair! Door er op te schrijven maak je het gelijk persoonlijk.
  • Ringwarmingceremonie (las ik laatst) Het houten kistje met jullie ringen laat je door alle handen van de gasten gaan. Vanachter de zaal zo naar voren. Zo kunnen sommige mensen een wens of zegen over de ringen geven.

Wil je geen ring, maar wel een mooie herinnering aan je trouwdag en liefde voor elkaar. Een ander sierraad kan daar ook prima aan voldoen. Horloge, ketting, piercing... Geen sierraad persoon. Een tattoo misstaat ook zeker niet.

In het Westland hebben we gelukkig een aantal goede ervaren professionals zitten die jullie kunnen adviseren en informeren. We hebben er een aantal op een rijtje gezet. Staat jullie juwelier- goudsmid er niet bij dan horen we het graag en voegen we deze toe aan de lijst.

Veel succes Liefs Hilde en Cynthia