Trouwambtenaar/BABS - Marjoke van Arnhem van Baalen

Bedrijf
Bureau Marjoke (als BABS ben ik in dienst van de gemeente Westland)
Contact
http://marjoke.nl/
Locatie
Naaldwijk (Westland)
 
0650823625
Branch
Teksten en grafische vormgeving.
 
bureau@marjoke.nl
Stijl
Ongedwongen en met veel enthousiasme
Interview met
Marjoke van Arnhem van Baalen
Sinds
2013

Marjoke van Arnhem-van Baalen, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Westland. Eigenaar Bureau Marjoke voor uw teksten en grafische vormgeving. Marjoke schreef in 2015 het boek ‘100 jaar trouwen in het Westland’ maar heeft naast dit boek nog een tiental boeken op haar naam staan

Marjoke als Babs

Zelf getrouwd?

Twee keer. Mijn eerste huwelijk was in 1981 en duurde tot 2009. Mijn eerste man is in dat jaar overleden. Inmiddels ben ik sinds 11 juli 2014 gehuwd met Hans van Arnhem.

Wat betekent trouwen voor jou?

Het is toch een kroon op je samenzijn. Voor mij nog steeds ongelooflijk dat ik voor de tweede keer dit geluk heb mogen ervaren.

Wat is je favoriete wedding/ love song?

Nothing else matters - Metallica

Wat zou je zelf willen veranderen van je eigen trouwdag?

Helemaal niets. We zijn getrouwd midden in de zomer in een strandtent. Onze schoenen moesten uit want we hadden op onze kaart gezet; ‘met onze voeten in het zand trouwen we op het strand’. Het was uniek er waren meer dan 150 gasten aanwezig bij het jawoord. En natuurlijk de belangrijkste personen, onze getuigen, namelijk onze vier kinderen (2 van mij en 2 van mijn echtgenoot). Maar ook vrijwel al onze familieleden (ook mijn schoonfamilie van mijn eerste man), de ex van mijn echtgenoot en heel veel lieve vrienden en kennissen. ‘s avonds was er een groot feest en we hebben de hele avond gedanst.

Wat kunnen bruidsparen van je verwachten?

Ik schrijf speeches zowel voor droevige als vrolijke gelegenheden.

Een betrokken trouwambtenaar die vooral luistert naar het bruidspaar. Het is tenslotte hun dag. Ik vind het ook heel belangrijk dat ze precies weten wat ze van mij kunnen verwachten. Daarom neem ik in het voorgesprek de hele ceremonie van minuut tot minuut met ze door. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, wat steeds belangrijker wordt.

Wat kenmerkt je werkwijze?

Betrokkenheid en eerlijkheid. Ik ben ook iemand die zich goed voorbereid, zowel op het voorgesprek als op de ceremonie zelf. Na het geheel uitschrijven van de tekst wordt deze gedurende enkele dagen voorafgaand aan het huwelijk hardop geoefend. Daarom kom ik makkelijk los van het papier, zoals dat heet. !

Met welke woorden omschrijf je je bedrijf/ diensten?

Persoonlijk, betrokken, eerlijk, oprecht

In de eerste plaats ben ik natuurlijk in dienst van de gemeente Westland, maar ik kan ook zelfstandig optreden als trouwambtenaar. Daarvoor moeten mensen wel bij de desbetreffende gemeente aanmelden dat zij mij als trouwambtenaar in willen huren. Inmiddels is dit ook al een aantal keren gebeurd.

Is er een onvergetelijk moment die je met ons wilt delen?

Er zijn er vele. Ik vind het oprecht steeds weer ontroerend als een bruid of bruidegom tijdens de ceremonie het ook even niet meer droog houdt. Het is mooi om te zien dat mensen oprecht voor elkaar kiezen. En nog steeds bijzonder dat ik bij deze intieme bijeenkomst aanwezig mag zijn.

Een bijzonder moment

Welke tip wil je aanstaande bruidsparen meegeven?

Maak er vooral een feest van

Probeer zoveel mogelijk jezelf te blijven. Spiegel je niet aan hoe een ander zijn of haar bruiloft heeft georganiseerd en maak er vooral een feest van waaruit blijkt hoe jullie in het leven staan. Geef ook altijd duidelijk aan hoe je de ceremonie wilt, de BABS staat in dienst van het bruidspaar en niet andersom. Geniet van je trouwdag en laat je niet verleiden door je druk te maken over hoe een ander het ervaart. Het is jullie dag!

Auteur

Hilde Kortekaas